úterý 12. února 2008

Nimbin a Border ranges national park

[sem ve skole, nemaj tu nainstalovanou CZ klavesnici a nemuzu ji nainstalovat, takze bez diakritiky]

Nimbin - maly utulny Hippie mestecko v horach. Prvni otazka, kterou sme tam dostali byla "nechcete neco? mam tu kvalitu za 200 dolacu za unci nebo zeli za 100 dolacu za unci" druha otazka byla "a co treba houby?" vsichni tam prodavaj a ty co neprodavaj sou turisti co to tam jedou koupit. Kazdopadne mestecko se zaclo rozrustat v Hippie stylu v 70tejch letech. Vetsina lidi si pestuje svoje potraviny. Lidi ve meste zijou z prodeje drog (pouze huleni a houby) a lidi v okoli zijou z pestovani konopi. V okolnich horach je spousta malejch farem.
Nimbin muzeum - pekny stary kramy uvnitr, zamereny vice ci mene na huleni.(neco pro Koblize) Jinak uvnitr byl i peknej malej barek a prvni otazka co sme dostali u vchodu "nechcete neco koupit?" muzes koupit, muzes ubalit a na barku muzes vyhulit a jeste si k tomu dat "zelenou" susenku nebo buchtu atd...


Cela oblast v okoli Nimbinu a mirne ve vnitrozemi je dobytkarska. Nazorna ukazka moderniho honactvi.

Nimbin rocks, Ikona nimbinu, zachycena na vetsine obrazu Nimbinu.

Druhy den jsme vyrazili autem do Border Ranges national park. protoze jsme jeli dost pomalu po nezpevneny silnici, tak v aute sedel jen ridic a my jsme si uzivali jizdu na strese.

Klasickej obraz australie. Suchej strom. Paradni motiv

Border ranges je vyhlasenej park, jsou odtud krasny vyhlidky do okoli, bohuzel my jsme vyrazili a bylo spatny pocasi, takze sme nevideli vubec nic, ale zato celej prales mel paradni atmosferu.

atmosfera #2

Bloodsucker - za****ny maly potvory co byli vsude kolem nas na zemi a nektery se pres boty dostali az na kuzi, kde nevahali ani vterinu a hnedka se zakousli. Neprijemna havet, sem rad ze u nas mame pijavice jen ve vode. todle byl terror

Nase banda v cely svy krase. chlapek vepredu s pupikem je Benzen, sehnali sme ho pres internet a jel s nama prvni tejden. Byla to s nim radost, neumel vubec vyslovovat, takze sme mu vubec nerozumeli. Kouril jak fabrika todle byl jeho prvni a posledni narodni park. Malem vypustil dusi. Pritom to bylo asi jen 6 kilaku prochazka.

Bolek nebo LolekPrvni hadak, kteryho sme videli. byl teda malinko rozplaclej na silnici, ale i tak byl krasnej a hlavne vubec nebyl nebezpecnej. Mimochodem asi 8 z 10 nejjedovatejsich hadu zije v australii.

jedna HDR omalovanka nakonec. Okoli Nimbinu, cast Border Ranges national parku. Narodnich parku je v australii 3 rite.

Žádné komentáře: