pátek 14. března 2008

Melbourne - Aussie open

Flinders street station, postavena 1926 a ve sve dobe nejrusnejsi nadrazi na svete. Kazdopadne v porovnani s hlavakem tadle statnice funguje dobre. Za povsimnuti stoji historicka tramvaj, ktery jsou hodne vyzivany a jsou ZADARMO, takze s nima vsichni jezdej. jo a maji jmena a jedna se jmenuje Praha. jupiiijej
Vjezd do podzemi flinders station, budova nad ni je Narodni gaerie of Victoria a kdesi za tim se nachasi Federation Square, nejznamejsi placek v Melbourne. Vsichni se tam porad schazej. Tedka jak bylo A open, tak tam davali nonstop zapasy na obrovskym platne.
V Melbourne sem mel na 6 dni zarizeny ubytovani u Robertovic exspolupracovnika Rudyho. Chlapik pohodar, vesela kopa a klidas. jelikoz sem dorazil kolam pul 6ty a nidko jeste nevyl doma, tak sem se sel tolat na plaz. mimochodam tadle fotka je udelama z plaze. Takze tim vobrovskym voknem v obejvaku muzes sledovat zapad slunce. masakr.decentni plaz pred rudyho barakemBezna kulisa co lze v melbournskym zalivu videt. Obrovsky dopravni lode a ze jich tam bylo.
John (rudyho bratranec), Rudy namornik a Roos (dcera Johna)S bandou sme vyrazili lovit delfiny, Rudy byl malinko nesvuj, ze prej vzdycky dostane na lodi morskou nemoc a stravi celou dobu na zadi, rikal ze rad krmi rybicky. John byl v phoode chlapik, hodne casto v projevu pouzival srandovni zvuky. Mimochodem sou z holandska a Roos me dostala , kdyz sme se bavili o sportu, tak doslo i na K-1, protoze holandani maj 2 sampiony. Takze doslo na Remiho Bonjanskyho a z Roos vypadlo ze jeji kamoska s nim chodi a ze spolu chodej na pivko. Slusny, s timdle chlapkem je zarucene bezpecny nekam vyrazit.

Doslo i na delfiny, akorat trip se jmenoval plavani s delfinama a bylo to spis pozorovani delfinu a pak koupacka s lachtanama, ktery smrdeli jak prasecak v malsicich. no ale asi po hodine sme nasli skupinku co se poflakovala na miste tak sme naskakali do vody a splouchali se s nima. oni na nas kaslali a plavali pod nama jako by nic. zadnej vodvaz.

Melbourne proteka Yarra river. Dava mestu paradni atmosferu i kdyz je celkem spinava.

Eureka tower - nevyssi budova Melbourne - 300m a 92 pater. 88 patro je pristupne pro verejnost a je z nej paradni vyhled na cely melbourme 360stupnu sklo kolem dokola. navic jako atrakce je tam skydeck, sklenena krychle ktera vyjede ven z panelaku. podlaha je taky sklenena, takze pocit paradni. stat v 280 metrech a pod sebou tenoucky sklo.
vyhled na industrialni cast melbourne. kdesi v dali je melbourneskej pristav.

Melbourne CBD - centrum. dole Flingers street station a Federation squareSmer na St. Kilda vlevo vzdu je Rudyho barak.Rod Laver arena. Nejvetsi a nejznamejsi arena v Melbourne. Hrali se v ni vsechny dulezity zapasy a samozrejme finale. System listku byl cekem v pohode. kdyz si koupis listek do tydle arena, tak muzes na vsechny zapasy na ostatnich kurtech.
hreb vecera byl zapas Rafela Nadala . jak je videt z fotky, je to hodnej kluk. kazdopadne muj fotak prestal slouzit a hodne fotek mam jako je tadle a nektery nemam vubec.obcas fotak slouzil, jako na zapase Venus Wiliams. nechapal sem jak muze bejt takhle hubena a jeji segra takova kobyla.
Venku sem se byl podivat na cesky holky. Nikol a Baru. Holky to mastili s nakejma cinankama a promastili to.
co se tyce prijmu podani, tak nase kocky meli urcite mnohem lepsi techniku nez cinanky...... Nikol je i pekne vrazdila smrticim forhendem...
... ale cinani meli vic vlajecek v podii, takze nakonec cinanky vyhrali 6:3,6:3.

Tenis me tak bavil, ze sem se v nedeli rozhod kopit jeste jeden listek na pondeli na rano, kdy hral Roger Federer proti Tomasovi Berdychovi. Pred halou sem potkal cesky fanousky, tak sem se s nima dal do reci a zjistil ze tam neni jedinej cech. Aussie kluci se proste rozhodli fandit Berdychovi a bylo. I kdyz sem mel malinkej problem s mistem, protoze sem sedel na druhy strane, tak sem se presunul pres celou arenu , nechal si nasmrdlat vlajku na pupek a dal se do fandeni,. obcas me nekdo vykop z placku, tak sem si hnedle sednul na placek vedle a tak to slo porad. Zapas to byl dobrej, hodne sme rvali ale Tomas to stejnak projel. Njn Roger je Roger.
Zklamanej po zapase sem si sednul v noci na vyhlidku, cumel na mesto a rozjimal

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

dobrej hw glitch na fotce s Nadalem - ten fotak bych si cenil :)