neděle 2. března 2008

Flinders Ranges NP, Mt. Ohlsen, Wilpena

Flinders Ranges national park je asi 400km severne od Adelaide a ma rozlohu zhruba 912km ctverecnich.
Nasli sme paradni kemp, kousek od narodniho parku. tan zacina s prvnim kopcem. na pozadi.
Kemp mel 2 casti. jedna civlizivana, sprchy, kuchyn, bazen a obchod a druha necivlizovana. Pouze ohniste, jeden hajzl na celou oblast a divocina !
Snazil sem se presvedcit Petra, at zustaneme v "divoky" casti. Nechtelo se mu, ze prej sprchy a kuchyn a dovi co jeste, ale nakonec kluk povolil a vydali sme se do divoky casti. uz se zacalo stmivat a tak sme museli najit dobry misto, rychle postavit stan a nasbirat drevo.

Vydal sem se sbirat par klacku po okoli a kde se vzal tu se vzal krasnej kluk. Nebyl a nejsem si jistej co to je za hada, ale vzhledem k tomu ze Australie ma top 10 nejvic jedovatejch hadu na svete, tak se ho moc nedrazdil. vyfotit a upalovat zpatky.Za vetrneho vecera sme si pekne rozdelali vohynek a Petr se predved jako pravej skaut a ukazal mi ze se umi perfektne postarat o ohen a udrzoval ho jak se patri. dostal ode me bobrika ohnodrzaka.ranni vyhled ze stanu stal za to. Podle me jedna z nejlepsich oblasti v Australii. Prekvapive vice mene zapomena turistama a potkavali sme pouze par australskych turistu. Prijemny prekvapeni. Zjistili sme taky ze v celym "divokym" kempu sme byli jen 2 auta. My a starsi Aussie parecek.
Meli sme jen jeden den na prozkoumani oblasti, tak sme se rozhodli ze vylezem na nejvyssi dostupnej kopec v oblasti. Jmenuje se Mt. Ohlsen a ma 942m a je z nej 360stupnovej vyhled do celyho narodniho parku.
kocour na vrcholku. Za nim v pozadi Wilpena. Vychozi bod celyho vysplhu.
Mt Ohlsen z Wilpeny.

Žádné komentáře: