pondělí 12. května 2008

Selc Excursion - Port Stephens

V autobuse byla prijemna atmosfera v doprovodu vynikajiciho muzikanta Petra Zlomka z vehlasny cimbalovy kapely Grajcar. Mimochodem maji na konte nakou spolupraci s veleslavnym Superstarakem Petrem Bendakem.

Paradni pisemny duny nedaleko Port Stephens a Nelsons bay

Hlavni vec pro ty duny sou tak super je ze se na nich da delat sand boarding. nejdriv je potreba poradne namazat aby to frcelo...
...a pak trada dolu. Paradni legrace i kdyz clovek sezere tunu pisku.

rozsah pisecnejch dun byl obrovskej a bylo potreba se pamatovat cestu z plaze... mega duny jak na sahare.
bliz a bliz plazi zacaly duny malinko ozivovat.
Ceskej Frajer s Svycarkou frajerkou v brejlych moravskyho pevce.
poza fotecka , ktery se nedalo vyhnout. tak kluci aspon dostali paruzky. Petr, kocour a Basil, chlapek ze svycu. Trosku sahlej, ale v cajku.
Karavana se vraci zpatky do zakladniho tabora.
Duny mely paradni kouzlo a atmosku.
Pozdeji k veceru jsme vyrazili vocekovat Nelsons bay. Zapad odtud byl paradni a dokonce sme videli prvniho delfina na tripu.
zapad pres zatoku
pozdeji to stejny z malinko jinyho mista. meli sme zaplacenou nocni prochazku s tim ze kdyby nas nebylo 30 tak by sme mohli videt i naky nocni zivocichy. Takhle to bylo spis jak prochazka na pionyrskym tabore.
vyhled na temer nocni more s Boondelbah nature reserve - ostrov s zakazanym pristupem. Vedci se obavaj ze kdyby se tam dostala jedina krysa, tak zlikviduje celou populaci ruznich ptaku zijicich na ostrove. V pozadi napadite pojmenovy ostrov - Little island.
po navratu prisla na radu malinka akcicka. Jeden Korejec prekvapil a dotah flasku absintu. Vyrobeno v Czech Republic.
nasledujiciho dne byla na programu ochutnavka vin v mistnich vinicich. tak sme se toho s patricnym kumstem pustili se spoluzakem Fernandem - viva la Brasil.
mimochodem jiskra dobra...
vecer sme meli chvili volna, tak sme vyrazili zase na duny. dali sme si fotbalek a vokoukli zapad slunce.
po paradnim BBQ, ktery nam ukuchtili ucitele a autobusak sme meli nacpany pupky, tak sme sli zablbnout na pisecny duny. to byla bzunda.

kdyz doslo na nudny kecy nebo opakovani tematu , tak na me prisla chvilka osamoceni. chtel sem vyrazit na lov nocnich potvor, ale nemel sem dostatecne silnou baterku, takze sem sel jen o kus dal do pouste a zkusil se vyfotit v mesicnim svetle. tradaaaaa vysledeknasledujici den rano byl malinko krusny. museli sme vstavat brzo, protze sme meli booklej vylet na lov delfiny. na lodi byla prdel a novej Prezident Australie Fernando Calimero de Brasil vrele pozoval.delifiny se taky umoudrili a ukazali se i kdyz to zas takovej vodvaz nebyl. byli celkem daleko a srali na nas.

aaaa nakonec cela nase parta v plny krase

Žádné komentáře: