pátek 30. listopadu 2007

Australská Mafie

z leva: Fernando Gregorio Catto (už jenom kůli tomu ménu ho respektuju, je vidět že patří do rodiny pravých nefalšovaných Rodrigézů), Diego Rodrigo Rodrigeez (majitel Sydney, netřeba představovat) a Dominika Sancheez July

Takto poté publikováno v místních novinách (jako sjezd špiček podsvětí)

čtvrtek 29. listopadu 2007

IMAX

Heeej, byli sme s jiřinou v IMAXu na Beowulfu. celovečerák. heleď 10 z 10 doporučuje, protože to byl nátěr a nahatá Angelina Jolie ve 3D. páááni - uffff, dámy prominou.

kvííííz

kvíz o 20$, stačí do komentáře napsat co to je a když to bude to co to je, tak pošlu prachy a pohled.

středa 28. listopadu 2007

Featherdale wildlife park

Featherdale Wildlife park vznik původně jako záchraná stanice pro poraněný ptáky. Uvítání nám dopřáli rozmnožující se Walabi, vypadaj jak klokani, ale jsou menší a maj jinej tvar hlavy. krása, frajel si potom ještě před nama volizal kulky a schoval se do stínu.
Nádherný malý prasátko Wombat. vypadá nemotorně, ale dokáže svištět až 40 km/h. Podle mě jen když mu hoří za prdelí.
Drbu vrbu, spíš Koalu. Jmenuje se Matilda a je parádně heboučká. Veměnil bych za všechny psy a kočky na světe. Navíc Koaly sou dobry fetáci, páč v Eukaliptech je jakási látka, která je dělá "Happy" a ospalý. Kocoura vedle si nevšímejte.
Celá naše tlupa vrámci Australian studies.

Emu je divňák. Nejhnusnější je, že má 2 oční víčka. jedno mrká zespoda nahoru a druhý zepředu dozadu. bych se zblil.
Papouch papouchovitej. takovejch tam mimochodem bylo, jenže z*****ný mříže byli tak hustý, že se nedalo pořádně fotit.
Páv napůl albín. slušnej provar přírody.

Rodiná idilika. prostě chci koalu domu a basta.
Relax bejby, chill out. Je poledne a nikdo nic nedělá.

Bundeena - Royal national park

Ve středu sem v rámci volitelnýho před mětu "Australian studies" vyrazil na pláž a místo jménem Bundeena. Je to nejsevernější část Royal National Parku, bejvalý aboridžinský sídlo. Pravděpodobně jediný, protože ostatní kmeny žili kočovným životem.
Parádní pobřeží z pískovce ve kterým byla spousta děr a ďolíku jako tendle plnej života.
Užili sme legraci, když John, náš učitel, stříkal.

Pošahali sme pár hvězdic. Strašně ty mršky lechtali, když lezli po dlani.
New South Walles pobřežní scenérie.
Pískovec s dírama. Pravidelný kulatý díry vznikaj tak, že se v malým ďolíku usadí tvrdší kámen a příliv a odliv ho tam šmrdlá sem a tam, až se z toho uděla krásná díra.
Aboridžinský umění. Existuje několik teorií proč. Jedna z nich říka, že si označili území pro sebe nebo pro jiný kmeny, že je úrodný. jakože tam třeba je voda, velryby, klokani a tak.
Den sme zakončili na Bundeena Beach. parádní pláž s teploučkou vodou, protože je v zátoce. žádný vlny a žádný lidi, protože je tam zákaz koupaní. ale nikdo nic neřešil.

pondělí 19. listopadu 2007

Sculptures by the Sea

Od 1. do 18. byla na pobřeží mezi Bondi a Bronte beach výstava soch(Sculptures). Bylo jich tam neco přes 100vku, tak sme tam v ramci předmětu "Australian studies" vyrazili a pár zajímavejch sem nafotil. jo a nemam k nim popisky, páč za to chtěli 8 doláčů a na to já se můžu...
už si nepamatuju jméno, autora, ani cenu
Autor nějakej Japonec a cena 80 000 doláčů. Je to z několika vrstev tónovanýho, netónovanýho skla a zrcadel. při pohledu skrz to bylo fakt parádní.
už si nepamatuju. jinak je to pokus o pseudo-art fotku. takže soráč
tohle se jmenuje neco jako pohled do nitra sama sebe. při pohledu ze předu ten chlapek vypadal jako paroháč. takže Markét doufám, že ještě nejsem paroháč. Robe dobrej pokus, doufám že jen pokus.
Něco pro Chettu. Tahle věc ma 2 osy pohybu a různe se točí, ale jen za pomoci větru. Jmenuje se to kinetic art.
parádní vecička. co dodat. Kdyby mravenci prskali oheň tak se z toho freeteknaři udělaj.
Něco pro Majklose. Kachen máš kolem sebe dost, tak může začít tvořit.
O tomdle nevim nic.
Další pro technaře.
Jo a karate nazávěr. Bojovat se musí pořád a všude. Teďka bojujem s prachama a prací.

Ronami's birthday

Asi před 14 dnima jsme se zůčastnili oslavy narozenin v Brazilským styl, tzn. spousta žrádla a zase žrádla a všechno nazdobený jaxviň.
Ronami (Brazilka s japonskejma kořenama) slavila svoje 20. narozeniny. Vzhledem k početnému a rozmanitému osazenstvu trvalo zazpívání "happy birthday" songu asi půl hodiny. Dopřálo se jí zpěvu v 8 jazycích. Anglicky,Portugalsky,Česky a Slovensky,Něměcky,Japonsky,Korejsky a dokonce Finsky. Mejdan pořádnej, ale v 10 přijel majitel, že prej si stěžujou sousedi a byl z toho malinkej průser. Museli sme to skončit a vyrazit do hospy.
Nejdivnější narozeninovej zvyk přišel z České strany. Nikdo vživotě neviděl Hobla. takže si všichni ťukali na čelo, ale nakonec Hobl pobavil.

úterý 13. listopadu 2007

Blue mountains

Blue mountains - Jméno Modré hory má původ v modrém oparu, který se za horkých dnů vznáší nad celou krajinou. Opar vzniká tím že se v extrémních teplotách vypařují oleje z listů eukalyptů. Z panorámátka je to decentně vidět. Vlevo Tři sestry - nejznámější a nejvíc navštěvovná část. Turisti všude !
Jedna ze sester, dvě další jsou schovaný za ní.
Katoomba falls, jeden z nevyhlášenějších a nejvyšších vodopádů v Blue Mountains.
Katoomba cascades. Těsně před vodopádem. Málem sem zahučel dolu. :-)
Leura cascades - parádní peřeje. Ale všichni říkali, že není moc vody a že všechno vypadá mnohem líp, když je víc vody.
Eclectus Parrot - Papoušek různobarevný
Kooney, Jeannine a Raďák.

Surf Lesson #1 - Royal National Park

Tak sme vyrazili před pár dny na surfovou lekci. Sešlo se nás tam asi 6 lidí ze třídy.
Surfovali sme na těhle kachnách. strašný pádlo. Jinak to bylo v Royal National Park, 32 km jižně od Sydney. Park byl založen roku 1879 a je tak druhý nejstarší na světe hnedka po Yellowstone parku v USA. Původně se jmenoval The National Park, ale po krátké navštěvě královny Elizabeth II v roce 1955 byl přejmenován. Park má rozlohu 132 km čtverečních.
Kámoši a spolužáci v jedný hromadě. Zleva Fernando - pohodovej brazilec, akorát je mu 16 a tak sou s nim věčně problémy co se týče vstupu do klubů. Ale od příštího tejdne bude mít falešnou ID card, takže hurá na pařby. Druhá zleva je Jeannine, švýcarka, pak Ronami - brazilka s japonskejma předkama a to nejlepší nakonec. Zcela zprava Raďák.
Takhle nák sme to drandili. bohužel všichni surfovali a nebyl čas na fotky. takže todle je Kelly Slater. Slušnej borec, i když už to není to co bejvalo. Teďka surfařskýmu trůnu kralujou Australani.
Nakonec sme to všechno naložili a po pořádný svačině - SANDwich a to doslova SAND, protože ten byl všude, sme vyrazili zpatky do Sydney. Cestou to s náma chlapci ještě porádně pokrosili landroverem po písečnejch dunách. dobrej nápad nakonec, když člověk byl rád že sedí. Surfování je kurva fyzicky náročný.
Jo a jeden pozdrav nakonec. Raďákovic skoroprdel. tak Surfu zdar !!!

čtvrtek 8. listopadu 2007

Sydney Aquarium

tak sme se třídou vyrazili do Sydney Aquarium vočíhnout naký rybky. Znělo to dobře a všicni to vychvalovali, ale zas takový vzrůšo to nebylo.
myslim, že to je žralok
další v pohybu. todle místo bylo dobrý páč se procházelo pod vodou, ale nebolo to jen nad náma jako na další fotce, ale i podnáma. prostě žraloci byli nahoře, dole, vlevo, vpravo.
slušnej obřík
Lachtan a lachtanice pod lachtanem. Denise z Brazilie. Jiřiny budoucí manželka.
Ryba
medůzy
chobotnice
tak čau